Links

Links

Analyse, methoden en technieken
Baten & Partners heeft een aantal jaar geleden een boekwerk geschreven over analyse-instrumenten en hun toepassing in complexe besluitvormingsprocessen. Het boekwerk is voortgekomen uit de dagelijkse praktijk van het advieswerk dat Baten & Partners uitvoert voor de lokale, provinciale en nationale (semi-)overheden, maar ook rond stadsontwikkeling, milieuprojecten en bestuurlijke vernieuwingstrajecten. In deze adviesopdrachten werd veelvuldig gebruik gemaakt van bepaalde methoden en technieken om belangrijke analyses te maken. Met het boek is getracht een overzicht te geven van de meest gebruikte analyse methoden en technieken. Het biedt handvatten bij het maken van keuzes voor bepaalde methoden bij complex te nemen besluiten.

Triskell Media & Arts
Het dienstenpakket van Triskell Media is zeer divers. Dit vindt zijn oorzaak in het feit dat Triskell Media & Arts onderdeel uitmaakt van de Baten Beheer Groep, bestaande uit een aantal organisatie-advies bureau’s in Nederland, Slowakije en Bulgarije, die gewend zijn voor een brede groep opdrachtgevers te werken. Triskell Media & Arts, is een in Zuid Limburg gevestigd, internationaal actief in de Europese Unie, multimedia bedrijf dat niet alleen kunstvormen registreert op beeld- en geluidsdragers, maar ze ook zelf organiseert.

Triskell Media bestaat uit vaste en mobiele AV-studio’s, die op industrie en broadcastniveau actief zijn. Ze produceren in opdracht en zelfstandig CD’s, Cd-rom’s, DVD’s, Bedrijfsvideo’s, Tv-registraties. Ze hebben alle specialismen in huis van scriptwriting tot en met editing. Turn key projecten is een van hun specialiteiten.

Triskell Arts ontwikkelt en organiseert zelfstandig of in opdracht creatieve kunstuitingen (muziekfestivals, tentoonstellingen, beurzen, bedrijfsevenementen). Ze hebben hiervoor contacten met veel uitvoerend kunstenaars met een unieke uitstraling. Voor de productie van Cd’s heeft Triskell Media & Arts zijn eigen Muzieklabel: Triskell Music. Het organiseren van evenementen geschiedt onder de titel van Triskell Festivals. Maandelijks organiseren zij verder folk- en wereldmuziekoptredens in de Triskell Folkclub.

Triskell Events Service draagt zorg voor een perfecte uitvoering van uw evenement. Er is een breed assortiment voorradig van geluid- en lichtapparatuur, audio- en videoregistratiemogelijkheden, podiumverkappingen, truss voor lichtophanging enz.
Belangrijkste is echter de bediening! Hiervoor werkt Triskell Events Service met de meest ervaren professionals. Uitgangspunt is “het zo zacht mogelijk versterken” en ” het zo levensecht mogelijk registreren van de performance.” Vandaar dat Triskell veel gevraagd is voor het geheel verzorgen van evenementen die later op cd of dvd opnieuw  “ervaren en genoten” moeten worden.

Baten en Partners in Slowakije
Baten & Partners Slovakia (BPS) is een international adviesbureau gevestigd in de mooie Slowaakse stad Banská Stiavnica. BPS levert expertise en advies op het gebied van regionale ontwikkeling, EU fondsen en programma’s, internationale projecten en training. BPS helpt uw organisatie te profiteren van de mogelijkheden en kansen die internationale samenwerking binnen de Europese Unie biedt. BPS is begin 2006 opgericht door het Nederlandse adviesbureau Baten & Partners. Het hoofdkantoor van BPS is gevestigd in het historische stadje –en UNESCO monument- Banská Stiavnica, in midden Slowakije. Van daaruit richten ze zich op de regio’s in de vier Visegrad landen: Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Polen. BPS heeft ook een vestiging in Bratislava en heeft toegang tot vergader- en trainingsfaciliteiten bij partners, verspreid over de regio. BPS beschikt over een eigen mobiele vergader- en vertaalinstallatie waarmee simultane vertaling van internationale vergadering, projectbijeenkomsten, seminars en training mogelijk is.

www.batenpartners-slovakia.sk

CULTOUR s.r.o. in Slowakije
Cultour s.r.o. is een ontwikkelings- en uitvoeringsorganisatie voor projecten op cultureel en toeristisch vlak in centraal Slowakije, opgezet en gemanaged door Baten & Partners Slovakia. Cultour is eveneens gevestigd in Banska Stiavnica in het hart van Slowakije, een eeuwenoud stadje dat (zeer terecht) onderdeel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst. Uitgedaagd door de lokale overheid en geïnspireerd door het schitterende cultuurgoed beheert en ontwikkeld Cultour cultuurtoeristische projecten in de regio centraal Slowakije. Zo is Cultour momenteel verantwoordelijk voor het beheer van het Amfitheater van Banska Stiavnica, een openlucht theater met 500 zitplaatsen, waar in de zomerperiode iedere week meerdere culturele voorstellingen worden gehouden. Voor diverse overheden in de regio worden revitaliseringsprojecten uitgevoerd, waarbij een nieuwe cultuurtoeristische invulling wordt gezocht voor de vele historische gebouwen en locaties die de regio van Banska Bystrica kent.

www.amfiteaterbs.sk

Productiehuis Haefland
Productiehuis Haefland is een creatieve werkplaats voor professionals. Zij levert ruimte, gereedschap en vakmanschap voor de producties van podiumkunsten, beeldende kunst, vormgeving en creatieve projecten.
Het in een industriële omgeving gelegen complex omvat letterlijk een werkplaats van 1100 m2 en vormt met alle denkbare voorzieningen als een grote gereedschapskist voor cultuurproducenten: beeldend kunstenaars, muzikanten, filmmakers, productvormgevers en theatermakers.

Productiehuis Haefland is een broedplaats van creativiteit en streeft ernaar om deze creativiteit in beeldende én ondernemende zin aan de oppervlakte te brengen. De werkplaats is centraal gelegen ten opzichte van Parkstad, Sittard-Geleen, Maastricht en de Euregio.

www.productiehuis-haefland.nl

ISKUR
Baten & Partners heeft in 2007 een project binnengehaald in het kader van het Matra Pre-accessie programma (MPAP). Dit programma maakt deel uit van het programma voor Europese steun. Het project, “institutional strenghtening of ISKUR an improved employment strategy and vocational rehabilitation for disabled” is gestart op 1 januari 2007 en eindigt op 31 maart 2009. Baten & Partners heeft de opdracht gekregen om het project gedurende een periode van 2 jaar uit te voeren. Het uiteindelijke doel van dit project is om de gehandicapte individuen in Turkije de kans te geven om werk te krijgen.

Om dit ISKUR-project uit te voeren heeft Baten & Partners een consortium gevormd bestaande uit:
– Universiteit van Maastricht / Nijhuis, Onderzoek en Advies
– iRv; Kenniscentrum voor revalidatie en handicap (nu Vilans)
– Pluryn Werkenrode Groep, Unit Werkenrode Arbeidsintegratie
– Stichting Cordaan
– UWV
– CWI; Centrum voor Werk en Inkomen